Kortsluiting oplossen? Veth Electro helpt u snel en vakkundig!

Kortsluiting is een van de meest voorkomende en meest problematische elektra storingen. Vaak heeft kortsluiting te maken met het overbelasten van bestaande groepen in de meterkast, maar soms zijn er grotere problemen. In dergelijke gevallen is het slim Veth Electro in te schakelen.

Wat te doen bij kortsluiting?

Vaak ontstaat kortsluiting door teveel vermogen op 1 groep. Denk hierbij aan zware elektrische apparaten zoals een wasdroger, een oven of een waterkoker. Wanneer deze apparaten op dezelfde groep aangesloten zijn en tegelijk worden aangezet kan het zijn dat de bestaande groep teveel belast wordt en de stop in de meterkast doorslaat. Dit hoeft niet meteen een groot probleem te zijn maar het geeft wel aan dat u dit goed moet controleren.

Bij kortsluiting denken mensen al snel aan grote problemen. Vaak hoeft dit niet zo te zijn dus hieronder enkele korte stappen die u kunt doen om kortsluiting te verhelpen. Zet allereerst alle elektrische apparatuur op de betreffende groep uit en zet de schakelaar van de groep weer om (evt. eerst de stop vervangen). Controleer of de stroom weer aangaat wanneer alle apparaten uitgeschakeld zijn. Is dit het geval, dan kunt u de apparaten weer gebruiken. Wel adviseren wij om deze niet meer tegelijk aan te zetten of apparaten aan te sluiten op een andere groep.

Merkt u echter dat de stop meteen weer doorslaat, dan wordt het probleem door iets anders veroorzaakt en is het slim een professional in te schakelen om de oorzaak te achterhalen.

Oorzaak en gevolg van kortsluiting

Vaak ontstaat kortsluiting door teveel vermogen op 1 groep wat niet meteen grote gevolgen hoeft te hebben. Door apparatuur aan te sluiten op een andere groep is dit probleem vaak snel te verhelpen. Als dit niet helpt en de kortsluiting blijft bestaan, kan het zijn dat er ergens een draad beschadigd is waardoor er kortsluiting ontstaat. Dit is een serieuzer probleem en dient snel te worden verholpen om grote gevolgen te voorkomen.

Kortsluiting vormt een van de grootste risico’s voor huizenbezitters. Naast de stroomstoring en het daarbij horende ongemak die het veroorzaakt is er ook een groot risico op brand wanneer er vonken ontstaan als gevolg van de kortsluiting.

Advies is dan ook om Veth Electro in te schakelen wanneer u kortsluiting heeft waarvan u de bron niet kan vinden. Met onze jarenlange ervaring in het oplossen van kortsluiting zijn wij in staat om snel en vakkundig elke vorm van stroomstoringen te verhelpen.

Veth Electro dé specialist voor het verhelpen van kortsluiting

Heeft u last van kortsluiting en wilt u deze op professionele en vakkundige wijze verhelpen? Schakel dan Veth Electro snel in! In de regio Breda, Dongen, Etten-Leur, Gilze-Rijen, Kaatsheuvel, Oosterhout of Tilburg kunnen wij doorgaans binnen 24 uur langskomen om de kortsluiting te verhelpen en blijvend te voorkomen. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.